Γκέτο απαγορευτικό για Έλληνες η Αθήνα – Αυτά που δεν δείχνουν οι κάμερες....VIDEO
Γκέτο απαγορευτικό για Έλληνες η Αθήνα – Αυτά που δεν δείχνουν οι κάμερες
Σε γκέτο απαγορευτικό για Έλληνες κατοίκους και γυναικόπαιδα μετατρέπεται η Αθήνα.
του Άρη Δημόπουλου
Σε απόγνωση βρίσκονται οι λιγοστοί πλέον Έλληνες κάτοικοι της Ομόνοιας, έχοντας καθημερινά να αντιμετωπίσουν καταστάσεις που θυμίζουν περισσότερο Ισλαμαμπάντ παρά Αθήνα.
Οι «ήρωες» κάτοικοι πέριξ της κεντρικότερης πλατείας της Αθήνας μιλάνε στην κάμερα του Σταρ για τις προκλήσεις που δέχονται , οι οποίες ενίοτε βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή τους.
Φαινόμενα όπως η ασέβεια αλλοδαπών έξω από εκκλησίες ή μνημεία πέριξη της Ομόνοιας είναι κάτι το…σύνηθες.
Χαρακτηριστική είναι η καταγγελία ηλικιωμένου κατοίκου της περιοχής:
«Περπατώντας στην εκκλησία Αγίου Κωνσταντίνου βλέπω έναν αλλοδαπό , έτσι όπως ήταν μπροστά, να κατουράει έξω από την εκκλησία» .
«Πήγατε να με σκοτώσετε»
Με αφορμή την άμεση κινητοποίηση δεκάδων Πακιστανών και την διαμαρτυρία τους στο όνομα του Αλλάχ, είδηση την οποία είχαμε μεταδώσει στο EL.GR, ο άτυχος Έλληνας άπορος μιλάει σε δημοσιογράφο του Σταρ για την άνανδρη επίθεση που δέχθηκε από τους «μετανάστες».
Χαρκατηριστικά ο άτυχος Έλληνας, που κατηγορήθηκε μάλιστα και για ρατσισμό, κατήγγειλε:
«Είναι παντού, όλο το μάτι μου είναι χτυπημένο. Με ρίξανε κάτω και με κλωτσούσανε 20 άτομα» .
Ο ίδιος στο βίντεο….υπεράσπισης που δημοσίευσε η πλευρά των Πακιστανών βρίζει τον Αλλάχ και φωνάζει πως «πήγαν να τον σκοτώσουν».
Να σημειωθεί πως στο εν λόγω βίντεο δεν καταγράφηκε η επίθεση που δέχθηκε προηγουμένως ο Έλληνας άπορος, ενώ όπως θα παρατηρήσετε το θύμα της επίθεσης είναι περικυκλωμένο ΜΟΝΟ από αλλοδαπούς.
ΑΘΗΝΑ-ΑΠΟΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΒΡΙΖΕΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ.
Τα παραπάνω αποτελούν μόνο ένα δείγμα του τι επικρατεί σε καθημερινή βάση στην «τερατούπολη» της Αθήνας, καθώς ο δημοσιογραφικός φακός δεν φτάνει ποτέ εκεί.
Οι εναπομείναντες κάτοικοι φοβούνται πλέον ακόμη και για τη ζωή τους, έχοντας χάσει την ελπίδα τους προκειμένου να «ακουστεί η φωνή τους».
Πηγή: El.gr
https://www.f-news.gr/gketo-apagoreftiko-gia-ellines-i-athina-afta-pou-den-deichnoun-oi-kameres/?fbclid=IwAR12saF7K8AjV32H9S2E0TV2Qxw3tnzcwSaZ54VFfCoolDwNYQWw83vqoGU
Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΜΕ ΝΟΜΟ... VIDEO
Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΜΕ ΝΟΜΟ... VIDEO
Συνδρομή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και σύσταση συντονιστικού οργάνου [Αρχή Τροποποίησης] «1. Από την ημερομηνία έναρξης ισχύος του παρόντος νόμου και μέχρι τις 31.12.2021, το Δημόσιο, οι δημόσιες υπηρεσίες, επιχειρήσεις και οργανισμοί κοινής ωφέλειας προβαίνουν στις ενέργειες αρμοδιότητάς τους, που είναι
απαραίτητες για την αντιμετώπιση της απρόβλεπτης αύξησης των προσφυγικών μεταναστευτικών ροών και της συνακόλουθης προσφυγικής μεταναστευτικής κρίσης, κυρίως στους τομείς της μεταφοράς, διαμονής, σίτισης, ασφάλειας, καθαριότητας και υγειονομικής περίθαλψης των προσφύγων και μεταναστών.» – ΑΝΤΙΚ. ΤΗΣ ΠΑΡ. 1 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 96 ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡ. 1 ΤΟΥ ΑΡΘ. 57 ΤΟΥ Ν. 4686/20, ΦΕΚ-96 Α/12-5-20 [Τέλος Τροποποίησης]. 2. Οι φορείς της παραγράφου 1 δύνανται κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης: α. [Αρχή Τροποποίησης] «Να προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ή να συνάπτουν με τρίτους συμβάσεις εκτέλεσης έργων, παροχής υπηρεσιών, προμήθειας αγαθών ή μισθώσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από την αύξηση των μεταναστευτικών προσφυγικών ροών, ιδίως σχετικά με την ίδρυση, κατασκευή, συντήρηση, μετατροπή και λειτουργία των δομών της παραγράφου 4 του
άρθρου 8 του ν. 4375/2016, των Προαναχωρησιακών Κέντρων Κράτησης Αλλοδαπών, καθώς και των Περιφερειακών Γραφείων Ασύλου.» – ΑΝΤΙΚ. ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΕΔΑΦΙΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡ. Α ΤΗΣ ΠΑΡ. 2 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 96 ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡ. 2 ΤΟΥ ΑΡΘ. 57 ΤΟΥ Ν. 4686/20, ΦΕΚ-96 Α/12-5-20 [Τέλος Τροποποίησης]. Η διαδικασία σύναψης των προηγούμενων συμβάσεων δύναται, αμβανομένων υπόψη και λόγων εθνικής ασφάλειας ή δημόσιας τάξης, οι οποίοι ειδικώς αιτιολογούνται, να διενεργείται, ανεξαρτήτως ποσού, κατόπιν διαπραγμάτευσης χωρίς δημοσίευση προκήρυξης διαγωνισμού για την αντιμετώπιση της έκτακτης και απρόβλεπτης αύξησης των προσφυγικών μεταναστευτικών ροών και της συνακόλουθης επιδείνωσης της προσφυγικής μεταναστευτικής κρίσης, και στο μέτρο που αυτό είναι αναγκαίο, με την επιφύλαξη εφαρμογής της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις δημόσιες συμβάσεις. β. Ειδικότερα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠ.ΕΘ.Α.) δύναται να διευθύνει και να συντονίζει, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Μεταναστευτικής Πολιτικής Υποδοχής και Ασύλου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τις λοιπές δημόσιες υπηρεσίες και αρχές, καθώς και τους κοινωνικούς φορείς και μη κυβερνητικές οργανώσεις που επικουρούν τη λειτουργία των ΚΕ.Π.Υ./Κ.Υ.Τ. και των Δομών Προσωρινής Υποδοχής και Φιλοξενίας, αποκλειστικά σε ό,τι αφορά στη μεταφορά, διαμονή, σίτιση και υγειονομική περίθαλψη των προσφύγων και μεταναστών, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην περίπτωση α΄ της παραγράφου αυτής. Στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (Γ.Ε.ΕΘ.Α.) συστήνεται Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης (ΚΕ.Σ.Ο.Δ.Π.) προς εξυπηρέτηση των σκοπών του προηγούμενου εδαφίου. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Άμυνας, Εσωτερικών και Ναυτιλίας και
Νησιωτικής Πολιτικής καθορίζονται οι αρμοδιότητές του, η στελέχωσή του και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια. Με όμοιες αποφάσεις συστήνονται Τοπικά Συντονιστικά Κέντρα (ΤΟ.Σ.ΚΕ.Δ.Π.), όπου απαιτείται, και καθορίζονται ομοίως οι αρμοδιότητές τους, η στελέχωσή τους και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.
[Αρχή Τροποποίησης] «3. Οι διατάξεις των παραγράφων 1 και 2 του παρόντος άρθρου καταλαμβάνουν το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του άρθρου 20 του ν. 3402/2005 (Α’ 258) με το οποίο τροποποιήθηκε το άρθρο 6 του ν. 3106/2003 (Α’ 30), όπως ισχύουν, κατά την άσκηση των καθηκόντων και αρμοδιοτήτων του που σχετίζονται με την προστασία, εκπροσώπηση και εποπτεία ασυνόδευτων ή χωρισμένων ανηλίκων προσφύγων και μεταναστών». – ΠΡΟΣΘ. ΝΕΑΣ ΠΑΡ. 3 ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 96 ΜΕ ΑΝΑΡΙΘΜΗΣΗ ΤΗΣ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑΣ ΠΑΡ. 3 ΣΕ 4 ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡ. 1-2 ΤΟΥ ΑΡΘ. 194 ΤΟΥ Ν. 4662/20, ΦΕΚ-27 Α/7-2-20 [Τέλος Τροποποίησης] 4(3). Οι δαπάνες για τις δράσεις που αναλαμβάνονται στο πλαίσιο της παραγράφου 2 δύνανται να καλύπτονται από πιστώσεις είτε του τακτικού Προϋπολογισμού καθ’ υπέρβαση των εγγεγραμμένων πιστώσεων των Υπουργείων, είτε του συγχρηματοδοτούμενου σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) είτε του εθνικού σκέλους του ΠΔΕ, καθ’ υπέρβαση του συνολικού ανώτατου ορίου δαπάνης του εθνικού σκέλους του ΠΔΕ κατά την έννοια του τελευταίου εδαφίου της
παραγράφου 1 του άρθρου 78 του ν. 4270/2014 (Α΄143).» – ΑΝΤΙΚ. ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 96 ΜΕ ΤΟ ΑΡΘ. 17 ΤΟΥ Ν. 4650/19, ΦΕΚ-207 Α/17-12-19 [Τέλος Τροποποίησης] (Με την παρ. 30 του άρθρου 80 του Ν. 4375/16, ΦΕΚ-51 Α/3-4-16, ορίζεται ότι : “30. Το άρθρο 96 του ν. 4368/2016 (Α΄ 21), καθώς και οι διαδικασίες χρηματοδότησης δαπανών που αναλαμβάνονται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξακολουθούν να ισχύουν”). (Με το άρθρο 31 του Ν. 4587/18, ΦΕΚ-218 Α/24-12-18, ορίζεται ότι : “Δαπάνες που διενεργήθηκαν για τις δράσεις της παρ. 1 του άρθρου 96 του ν. 4368/2016 (Α΄ 21) μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, θεωρούνται νόμιμες και μπορούν να αναληφθούν και να πληρωθούν σε βάρος πιστώσεων του τρέχοντος ή του επόμενου οικονομικού έτους, σύμφωνα με την παράγραφο 2 του ίδιου άρθρου – βλ. Και άρθρο 31 ν. 4587/18, για τυχόν μεταγενέστερες ενημερώσεις).
Δεν υπάρχουν σχόλια